Начало | За Контакти | FAQ | Връзки
Начало Клиенти Услуги Цени Проверка на сметки Плащане на сметки Отчитане на водомери
Факти и цифри
Нормативна база
Любопитно и полезно
Екология
Детски свят
Работа във ВиК
Профил на купувача
Покажи
Webmail (за служители)
  Име
  Парола
 
Гласуване

Кога желаете да бъдат отчитани водомерите ви?

както досега (в делничен ден между 8:00 и 17:00)
в делничен ден (след 17:00)
в събота или неделя

Резултати
 
Любопитно и полезно

разпечатай

Пиеш ли вода, помисли за извора!

41 млн. европейци към днешна дата нямат достъп до безопасни източници на питейна вода, а в световен мащаб числото достига 1 млрд.

ООН си е поставила за цел да намали този брой наполовина.

А ти пиеш ли вода?

Човек трябва да пие поне по литър и половина вода на ден. Това правят три бутилки от половин литър или шест обикновени чаши вода на ден.

Звучи съвсем просто, но всички, които работят в офис, знаят колко е трудно да си създадеш навик да пиеш въпросните шест чаши вода на ден.

На нас също ни е доста трудно, макар точно ние да сме хората, които неуморно повтаряме, че пиенето на вода е жизнено необходимо.

Имаме си няколко тайни начина за подсещане, които с готовност споделяме с вас, защото наистина е важно да сме добре хидратирани.

Вариант 1: Бележка на монитора

Помага не само за пиенето на повече вода, но и за свършването на всякакви служебни задачи.
Всеки път, когато погледнете бележката, ставайте от стола и си сипвайте чаша вода. Така ще можете и да се раздвижите малко. За хората, които работя зад бюро, е абсолютно задължително да се раздвижват на всеки 15-20 минути. Сипването на вода е добра причина.

Вариант 2: Бележка на вратата

Жълто листче с надпис „Вода!“ ще подсеща и колегите ви да пият повече течности. А и ще разпределите задължението по носене на вода по равно между вас.

Вариант 3: Алармата на телефона

Да, да, не е смешно. Когато човек си създава нови навици, трябва да е страшно упорит. Настройте алармата си така, че да звъни на всеки час. И на всеки час, и по малко дори, ставайте за чаша вода и малко раздвижване.

Вариант 4: Органайзер

Ако използвате календар за задачите си за деня, отбележете и пет нови задачи – почивка и пиене на вода. Както вече сме казвали и преди, почивката също трябва да се планира така съвестно, както планирате работата си. Имате нужда от освежаване на паметта и тялото, за да сте работоспособни.

Вариант 5: Стъклена бутилка вода

Обърнете внимание, че бутилката е именно стъклена. Многобройни изследвания показаха, че пластмасовите бутилки, които някои от нас използват многократно, не са никак хигиенични. Пластмасата е порест материал, по който с времето се полепват милиони микроби, които, това се подразбира, попадат в тялото ви. Колкото и да миете шишето, няма как да го измиете съвсем добре, така че просто изберете стъклена бутилка.

Тя е и по-екологично съобразна, защото стъклото се рециклира.

Хайде, време за вода е! :)

 
   Назад Нагоре   
design by Fashion.BG © 2005 “Водоснабдяване и Канализация” ООД - Русе. Всички права запазени.