Начало | За Контакти | FAQ | Връзки
Начало Клиенти Услуги Цени Проверка на сметки Плащане на сметки Отчитане на водомери
Факти и цифри
Нормативна база
Любопитно и полезно
Екология
Детски свят
Работа във ВиК
Профил на купувача
Покажи
Webmail (за служители)
  Име
  Парола
 
Гласуване

Кога желаете да бъдат отчитани водомерите ви?

както досега (в делничен ден между 8:00 и 17:00)
в делничен ден (след 17:00)
в събота или неделя

Резултати
 
Любопитно и полезно

разпечатай

У ДОМА:

 Ползвайте смесителни батерии с керамичен уплътнител-те имат по-дълъг живот и предлагат по-силно уплътняване. Монтирането на циркулационни помпи в абонатната станция води до изтичане на топла вода директно с отварянето на крана и на високите етажи.Така не се пилее вода за източване.

Тъй като за затоплянето на водата е необходима и енергия при спестяването на топла вода се постига двоен ефект-пести се вода и енергия.

Спрете течовете. Да няма непрекъснато капещ воден кран... при измиване на съдове, пране, миене на зъбите и бръснене. Ремонтирайте ги! – При леко капещ кран отиват за 24 ч. около 15 л., при леко течащо казанче се губят до 700 л. ценна течност.

Вграждането на смесител с термостат ще Ви помогне бързо да достигнете желаната температура и при това да спестите вода и енергия (до 18 л. За душ).

Спестете повече от половината от водата,която черпите от чешмата като монтирате спрей - кранове - те съдържат малки дупчици,които разпръскват водата под формата на спрей като мъгла,но въпреки това позволяват нормално измиване на ръцете.Инсталацията им се препоръчва за нови сгради или изцяло реставрирани стари,тъй като изисква напълно заменяне на обикновените тръби. Една трета от количеството вода,което човек използва на ден е за тоалетната.Като използвате рециклирана вода - отпадните води от мивките,ваните,душовете ( но не и от тоалетната), от сифона можете да спестите 50 л.
 
   Назад Нагоре   
design by Fashion.BG © 2005 “Водоснабдяване и Канализация” ООД - Русе. Всички права запазени.