Начало | За Контакти | FAQ | Връзки
Начало Клиенти Услуги Цени Проверка на сметки Плащане на сметки Отчитане на водомери
Факти и цифри
Нормативна база
Любопитно и полезно
Екология
Детски свят
Работа във ВиК
Профил на купувача
Покажи
Webmail (за служители)
  Име
  Парола
 
Гласуване

Кога желаете да бъдат отчитани водомерите ви?

както досега (в делничен ден между 8:00 и 17:00)
в делничен ден (след 17:00)
в събота или неделя

Резултати
 
Любопитно и полезно

разпечатай

ПЕРАЛНИ И МИЯЛНИ МАШИНИ

Най-добрите миялни машини предлагат различни миялни цикли. Когато съдовете са малко замърсени настройвате на “леко миене”, което изисква по-малко вода и енергия.
Най-лесният начин да пестите вода в миялна машина е да й позволите да свърши цялата работа. Рядко се налага да изплаквате съдовете преди да да ги сложите в миялната; модерните миялни машини вършат изключително добра работа в чистенето на съдове – тенжери, тигани. Освен това, защо да удвоявате работата си, като миете съдовете на ръка, а след това с машина? Две особености при пералните ще Ви спестят много вода.
Има смисъл да се купува перална машина с люк, отварящ се отпред, а не отгоре. Машините с преден люк използват до 33 % по-малко вода от тези с горен отвор, а получавате дрехите си също толкова чисти. Освен това предимство е, че хоризонталният плот може да се използва. Друга особеност на пералнята, която спестява вода е контрола на променливото водно ниво. Това Ви позволява да намалите използването на водата, когато имате малко пране. И още, важно е да се помни, че пералните машини използват ефективно вода и енергия, когато са пълни; ако можете изчакайте, докато имате достатъчно мръсни дрехи, за да я пуснете пълна, вместо с частичен товар.
 
   Назад Нагоре   
design by Fashion.BG © 2005 “Водоснабдяване и Канализация” ООД - Русе. Всички права запазени.